Case

Case

Ondernemende Nijmeegse Studenten

ONS maakt inzichtelijk wat er allemaal mogelijk is voor Ondernemende Nijmeegse Studenten. ONS is de springplank voor jouw onderneming en ontwikkeling. Door een reeks inspirerende activiteiten te organiseren met aansprekende thema’s op het gebied van ondernemerschap. Een ondernemersnetwerk voor en door studenten met passie voor ondernemen. Als lid van de eerste stuurgroep heb ik de huisstijl, het format voor alle posters en de website ontworpen.

Case informatie

Klant
Ondernemende Nijmeegse Studenten
Diensten
  • Branding
  • Drukwerk
  • Webdesign
Jaar
  • 2015
  • 2016

Branding

Kleuren, typografie & logo

Als lid van de eerste stuurgroep en als webdesigner kreeg ik de kans om de gehele huisstijl vorm te geven voor ONS. Gericht op studenten die meer willen doen met ondernemen moest de huisstijl aansluiten bij de jonge, innovatieve en vlotte doelgroep. Niet te veel poespas en alles duidelijk en overzichtelijk. De naam “Ondernemende Nijmeegse Studenten” is als snel omgetoverd tot een krachtig en kort woord “ONS”. Omdat dit woord goed zichtbaar en makkelijk te onthouden is, werd dit als hoofd element gebruikt voor al het ontworpen materiaal.

Drukwerk

Posters & flyers

Het grootste doel van ONS was om ondernemers te inspireren en te assisteren. Dit doen ze voornamelijk door activiteiten en evenementen te organiseren met aansprekende thema’s op het gebied van ondernemerschap. Via verschillende soorten drukwerk (zoals posters en flyers) maar ook Social Media kanalen (zoals Facebook) bracht ONS de geïnteresseerden op de hoogte van nieuwe informatie en activiteiten. Deze posters en flyers moesten, net zoals de huisstijl, duidelijk en overzichtelijk zijn. In één oogopslag moest er te zien zijn wat de locatie van het evenement is, wat de datum is en wat het thema is. Dit allemaal terwijl er eenzelfde format werd aangehouden om alle posters dezelfde stijl te geven.

Webdesign

Website ontwerp

Om alle geïnteresseerden op de hoogte te houden van actuele informatie over de evenementen van ONS, of over algemene onderwerpen van het ondernemerschap, kan men op de website kijken. Tevens is hier meer informatie over ONS te vinden en welke bedrijven er allemaal aangesloten zijn. Ook wordt er op de website (en facebook) aangekondigd wat het aankomende evenement zal zijn, met de desbetreffende informatie. Via de website kunnen mensen zich aanmelden voor deze evenementen. Tijdens het ontwerpen van de website is er de nadruk gelegd op de (aankomende) evenementen om hier zoveel mogelijk mensen geïnteresseerd voor te krijgen. De rest van de website is vooral statische informatie waar men alles te weten kan komen over ONS.

Zie ook

Portfolio

Direct

Contact